На 3 и 4 май 2022 г.  Стефан Бакалов и

...
На 3 и 4 май 2022 г.  Стефан Бакалов и
Коментари Харесай

Важна среща с ученици в Ловеч: Не сте сами в борбата срещу дрогата

На 3 и 4 май 2022 г.  Стефан Бакалов и неговия екип, дружно със особено подготвеното митническо куче Гари, гостуват на учебни заведения в Ловеч по покана на Местната комисия за битка против противообществените прояви на малолетните и малолетните /МКБППМН/.

Днешната среща  под наслов „ Не сте сами “ в битката против дрогата, се организира в ППМГ, а за на следващия ден е планувано събитие в ПЕГ „ Екзарх Йосиф I “.

Стефан Бакалов е шеф отдел „ Борба с наркотрафика “ в Митница Аерогара София, който повече от 30 години е посветил на битката против наркотрафика, а близо 20 от тях – на предварителната защита измежду деца и възпитаници. „Най-хубаво и удовлетворяващо е когато привлечеш децата на вярната страна“, споделя специалистът. Той срещна учениците с функционалностите и активността на митническите чиновници в битката против опиатите, какви са типовете опиати, рисковете за здравето и живота от използването им. Присъстващите бяха осведомени със заканите и рисковете, които дебнат децата в всекидневието като предлагането на опиати в DARK NET. Един от главните канали за „ зарибяването„ на младежите през днешния ден са обществените мрежи. Сред най-уязвимата група е тази в ТикТок. Тази обществена мрежа се употребява най-вече от младежи и анонимността, която предлага интернет е много комфортна за дилърите, уточни Стефан Бакалов.

Екипът на Стефан Бакалов показа на учениците опцията да видят пакетчета с марихуана, хероин, кокаин, синтетична дрога на хапчета и във тип на желирани бонбони и други. Тийнейджърите схванаха какви са заплахите по време на ваучър или посещаване на дискотека и по какъв начин несъзнателно се оказваш в ръцете на наркодилъри, изнасилвачи, трафиканти на хора, които сипват в питието ти опиати, които нямат усет и аромат.

Учениците също се срещнаха се с техники за самозащита и получиха потребна информация по какъв начин да се защищават от опити за „ зарибяване “ с наркотични субстанции. Стефан Бакалов отговори на доста техни въпроси, свързани с разнообразни типове опиати.

В двора на учебното заведение митническото куче Гари показва разкриване на опиат в пътнически чанти и раници образно, посредством проиграване на действителни обстановки, в които участваха и възпитаници. Това провокира доста страсти и предпочитание от всички да се включат в демонстрациите.

Поради огромния интерес Местната комисия за битка против противообществените прояви на малолетните и малолетните поема ангажимент след началото на новата образователна година да провежда нова среща.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР